Reakcije / Šepić: Kolinda i njeno veličanje ratnih zločinaca tempirana bomba na Balkanu

01. 12. 2019. u 13:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 50

Nezavisni blok smatra sramotnim glorifikaciju presuđenih ratnih zločinaca i konstantno insisitranje na oživljavanju propalih zločinačkih projekata, kakva je bila tzv. Herceg-Bosna, predstavlja gaženje civlizacijskih vrijednosti.

Slike presuđenog ratnog zločinca na Starom mostu u Mostaru su provokacija koja nas želi vratiti unazad i barbarizam koji unose nemir u ionako podjeljeno društvo“, saopćeno je danas iz Nezavisnog bloka.

Senad Šepić, predsjednik NB, izjavio je da ovo veličanje zločinaca nije samo sramota Hrvatske nego i cijele EU.

Neka neko javi francuskom predsjedniku Emanuellu Macronu da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim mrežama veliča presuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka i da je to tempirana bomba za ovaj region. Oni koji pod „europske vrijednosti“ trpaju veličanje zločinaca ustvari su samo nastavak one politike koja je dijelila i razarala Bosnu i Hercegovinu. Herceg-Bosna je pred Međunarodnim sudom u Haagu presuđena kao udruženi zločinački poduhvat, a Kolindin uzor – Franjo Tuđman – stajao je na čelu piramide tog UZP-a, dok je zločinac sa njenog Instagrama – Slobodan Praljak – bio izvođač radova. Ovo veličanje zločinaca nije samo sramota susjedne Hrvatske nego i cijele EU“, istakao je Šepić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA