Senadin Lavić: Schmidt je izvođač završnog udarca protiv Bosne!

27
F. V.
Senadin Lavić: Schmidt je izvođač završnog udarca protiv Bosne!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Schmidt i Lavić

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, prof. dr. Senadin Lavić, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentirao je sadržaj nacrta mjera za Federaciju Bosne i Hercegovine koje je jučer objavila TV N1, a koje će, navodno, nametnuti visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt.

Portal Radiosarajevo.ba je u međuvremenu kontaktirao Ured visokog Predstavnika (OHR), ali su tamo opovrgnuli „da su medijima slali bilo što“. 

 No, nisu ni potvrdili, a ni demantirali sadržaj objavljenog.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Bursać: Šmit aminuje stvaranje Dodikove i Čovićeve partijske države!

Bursać: Šmit aminuje stvaranje Dodikove i Čovićeve partijske države!

"Ako je sve ovo tačno što se iznosi u medijima, onda gospodin Schmidt preko reforme Izbornog zakona ocrtava etničke teritorije u Bosni i tako zaokružuje osvajački rat protiv Republike BiH od strane Srbije i Hrvatske koji je započeo 1990-ih", kaže Lavić za Radiosarajevo.ba. 

 Vidljivo je, dodaje da se u reformi izbornog zakonodavstva "uopće ne spominje entitet "rs" koji je rezultat ratnih "podviga" Miloševićeve i Karadžićeve vojske".

"Ako je u Daytonu “legalizirana” forma entitet “rs”, onda bi moglo biti da se kroz navodnu reformu Izbornog zakona BiH pokušava uspostaviti “hrvatska teritorija” kojom bi upravljao HDZ, odnosno Hrvatska. Ovim dobivamo odgovor na pitanje zašto je proteklih mjeseci napravljena tolika scena oko Izbornog zakona. Dakle, preko izbornog zakona se stvara ”Čovićeva teritorija” u Bosni i Hercegovini", naveo je.

 Na ovaj način, dodaje sagovornik portala Radiosarajevo.ba, OHR se pokazuje kao čuvar antibosanske etnokratije i izvođač završnog udarca protiv Bosne kao države slobodnih i ravnopravnih građana! 

"Etničke ili narodne grupe u Bosni postaće manjine u dijelovima svoje rodne domovine i biće prisiljene da se sele u dijelove “svoga  kolektiviteta” da bi ostvarile bilo kakva prava. To će voditi u etno-grupiranje na određenim teritorijama. Ovaj etno-inžinjering je nastavak Tuđmanovog preseljenja/raseljenja Hrvata iz Posavine i Karadžićevog iseljavanja/preseljavanja Srba iz Sarajeva i okoline. “Manjine” u pojedinim kantonima neće imati nikakva prava i njima se sprema aparthejd ili iseljavanje i bježanija glavom bez obzira“, tvrdi profesor Lavić. 

 Na koncu, veli, treba spomenuti da je poslije 2013. jasno primjetljiv proces sistematskog iseljavanja populacije iz BiH, a posebno u zapadnoevropske zemlje

"To, naravno, nije nikakva slučajnost ako se sjetimo da se poslije rata većina izbjeglica nije mogla vratiti u Bosnu i nastaviti slobodno živjeti u mjestima gdje je živjela prije rata. Ovo je doprinos raseljavanju bosanskohercegovačke populacije i definitivno razaranje demografske slike budućnosti. Dolazi velika demografska “crna jama” u Bosni. U ovome času OHR bi morao voditi brigu o državi, a primarno o državnoj imovini. Neće valjda sljedeći potez biti “nagrađivanje” Dodika i RS?”, zaključio je profesor Lavić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije