Senad Šepić oštro poručio: "Rat je završio, a bit će gotov i Dodik"

1
Fena/Radiosarajevo.ba
Senad Šepić oštro poručio: "Rat je završio, a bit će gotov i Dodik"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo.ba: Baščaršija i ljetne sarajevske vrućine / Senad Šepić

Nezavisni blok održao je danas u Sarajevu Programsku konvenciju na kojoj je usvojena Deklaracija te partije kojom nastoje adresirati probleme Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Predsjednik stranke Senad Šepić izjavio je na konferenciji za medije da im je cilj bio dati odgovore na institucionalnu krizu, te kako osigurati da funkcionišu ekonomija, socijalna politika, zdravstvo i obrazovanje.

"Mi smo do kraja opredijeljeni da sa sličnim strankama gradimo širi front i koaliciju na centru koja može dati odgovore na probleme koje imamo i koja se može suprotstaviti rušilačkim politikama", istakao je Šepić.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

Dodao je da sa Konvencije poručeno da je rat gotov, te da će gotov biti i Milorad Dodik i svi političari koji zagovaraju tenzije, sukobe, strah i podjele.

Šepić je naveo da ih raduje da je i opozicija u RS-u shvatila da ne treba i neće slijediti retrogradne i radikalne politike koje u zadnje vrijeme zagovara Dodik.

"Poručili smo da je rat gotov i da će gotov biti i Milorad Dodik, bit će gotov svako onaj ko se zalaže za tenzije, sukobe i podjele", izjavio je između ostalog Šepić.

Podcrtao je da minimalna plata u BiH mora biti 1.000 KM, te da je za Nezavisni blok neprihvatljivo da postoje poslodavci, tajkuni i ratni profiteri koji prikazuju desetine i stotine miliona KM godišnje dobiti, a radnicima daju plate do 600 KM.

U nastavku pogledajte o čemu je sve bilo govora na konferenciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije