Senad Mašić uhapšen zbog noža sa fašističkim oznakama

Radiosarajevo.ba
Senad Mašić uhapšen zbog noža sa fašističkim oznakama

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad 9. novembra su lišili slobode S.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti

Prilikom kontrole vozila mercedes, kojim je upravljao S.M., na podu ispod sjedišta, policijski službenici su pronašli nož dužine oštrice 14 cm, s plastičnom crnom drškom i ugraviranom fašističkom oznakom

Zbog osnova sumnje da je počinio spomenuto krivično djelo, kao i zbog činjenice da imenovani istog dana, u dva navrata nije zaustavio svoje vozilo na zahtjev policijskih službenika (u mjestu Međeđa i Brodar), lišen je slobode i priveden u policijsku stanicu. 

U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Pojedini mediji u RS-u su objavili, pozivajući se na nezvanične informacije, da je uhapšen Senad Mašić iz Holandije, s prijavljenim prebivalištem u Goraždu, u čijem vozilu je pronađen nož s ugraviranim kukastim krstom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije