Hadžifejzović nakon odluke suda: I halalio sam život za BiH i sebi klanjao dženazu

24
Radiosarajevo.ba
Hadžifejzović nakon odluke suda: I halalio sam život za BiH i sebi klanjao dženazu
PrtScr / Senad Hadžifejzović

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Abdulahu Hajdareviću osumnjičenom za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva, a Hajdareviću su određene mjere zabrane.

Reagirao je i Senad Hadžifejzović nakon ovakve odluke suda.

"Ja sam Senad Hadžifejzović, novinar. Na mene i na novinare FACE-a godinama se vrše pritisci, šalju prijetnje i najgore – fizički smo napadnuti više puta. Javno o fizičkim napadima na mene i cijelu moju porodicu nismo govorili, prepustili smo i obavijest i vijest i presudu pravosudnim organima.

Nismo govorili previše ni o fizičkom napadu na mog sina, direktora FACE-a, a direktni napadač uz pomoć i organizaciju trojice grmalja iz njegovog obezbjeđenja bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala. Bosmal, SDA, Malezija, lobi.

Nisam govorio javno da je mene, moju suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao, davio, gušio i htio ubiti policajac Alen Bucalo. Bez sumnje, po nečijem naređenju", kazao je Hadžifejzović.

On je poručio da ovaj slučaj Tužilaštvo nikada nije privelo ni početku ni kraju, te da je greška njega i njegove porodice bila šutnja.

Kazao je da je on legalista i da poštuje odluke suda, ali da ima pravo na komentar.

"Sudija opštinskog suda Jasmina Sazdovski danas je praktično oslobodila odgovornosti napadača na FACE. rekao bih kompromisna presuda – napadač, koji je na facebooku najavio, objavio i komentarisao napad, objavio da to radi u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor, barem na mjesec dana, već ide na slobodu i ne smije se približavati – meni. Nevjerovatno! Napadač sam priznaje, najavljuje napade i nastavak ubilačke akcije – čeka nas pred objektom – ali nam se ne smije približiti. Može pucati sa razdaljine, valjda? Ne smije izbliza, Nisam ja u pitanju – svi mi smo u pitanju", kazao je on.

Istaknuo je ugledni novinar da je on svoj život davno halalio za ovu zemlju.

"Davno, u ratu, klanjao dženazu sam sebi. No, vi, koji krećete na mene, znajte i da ako uspijete u svojoj nakani, budite sigurni da nećete biti sigurni ni nakon mene. Ko mi dirne porodicu, a to radi “ona” porodica, neka zna koliko sam ozbiljan.

39 mojih prijatelja, radnika, heroja RTV BiH poginulo je, ubijeno u ratu. I više ih je, ali statistika je prevara. To su moja braća i sestre, kao i svaki onaj koji je poginuo za našu domovinu. Sada čekamo da nas ubiju oni koji vode ovu domovinu a da za nju ništa nisu učinili. Ništa! Kukavice iz trezora, specijalizanti u ratu, a ne na ratištu!

Kako sam, kako smo svi mi, novinari, intelektualci, umjetnici, knjževnici, časni političari, antifašisti, građani, pisci govorili istinu u ratu, tako je govorimo i danas u miru. I zato smo na meti. No pasaran. Nećete proći! Možete ubiti, ali ćete izgubiti", poručio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije