Šemsudin Mehmedović potvrdio kandidaturu za predsjednika SDA

1
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović potvrdio kandidaturu za predsjednika SDA
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović je ozvaničio svoju kandidaturu za predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA). 

Saopštenje Šemsudina Mehmedovića prenosimo u cijelosti:

"Dana 27.09.2023. godine zvanično sam obavijestio Glavni odbor SDA BiH i Izbornu komisiju SDA, o slijedećem:

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Na osnovu člana 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA.

Prijavu moje kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA (spisak pristiglih kopija nominacija dostavljen Izbornoj komisiji SDA u prilogu). U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene Regionalnim i Kantonalnim odborima stranke, kao i centrali SDA.

Mehmedovićev odgovor za Cvijanović i Vulić: "Neće kreketanje zasjeniti suštinu problema"

Mehmedovićev odgovor za Cvijanović i Vulić: "Neće kreketanje zasjeniti suštinu problema"

S obzirom da sam ispunio neophodne uslove da u skladu sa aktima SDA budem kandidat za predsjednika SDA, danas sam, na osnovu člana 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije zvanično uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA.

Na osnovu ovlasti iz člana 148. Statuta i člana 3.7. Pravila izbornog postupka očekujem da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača.

Moju kandidaturu su podržale slijedeće OO SDA: Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije