Semiha Borovac: Historijski događaj za BiH

Anadolija
Semiha Borovac: Historijski događaj za BiH
Semiha Borovac odluku Vijeća za opće poslove Evropske unije da prihvati aplikaciju Bosne i Hercegovine za članstvo u EU i uputi nalog Evropskoj komisiji za pripremu upitnika za BiH ocijenila je historijskim događajem za njenu zemlju,

"Mislim da je to historijski događaj za BiH. Jedan pozitivan impuls koji se daje prema svima nama u BiH. Ono što zaista ohrabruje jeste da će ova pozitivna poruka otići prema građanima koji trebaju na kraju da ukažu i povjerenje vlasti i da se pokaže da vlast zaista radi u interesu naroda", istakla je ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Mišljenja je da je krajnje vrijeme i bilo da BiH na ovaj način počne da razmišlja i da "svi u BiH počnemo da razmišljamo na ovaj pozitivan način."

Ovdje je, naglasila je Borovac, velika hvala međunarodnoj zajednici koja je to prepoznala mnogo prije nego i mi sami u BiH. 

"Dobit ćemo oko 2.000 pitanja na koje treba da odgovorimo i mislim da ćemo sada sa jednim, barem mi u organima vlasti, posebnim entuzijazmom i osjećajem odgovornosti krenuti u realizaciju tih odgovora", kazala je Borovac i dodala kako bi na taj način ponovo uvjerili bh. građane i međunarodnu zajednicu da je zaista BiH pravo mjesto u zajednici evropskih naroda. 

Na današnjoj sjednici Vijeća za opće poslove Evropske unije, kojom je predsjedavao delegirani ministar Vlade Republike Slovačke Ivan Korčok, prihvaćen je zahtjev Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji i dat nalog Evropskoj komisiji za pripremu upitnika za BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije