Selimović: Smanjena stopa kriminala u KS

Radiosarajevo.ba
Selimović: Smanjena stopa kriminala u KS

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Muhidin Alić čestitao je ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Željku Mijatoviću, policijskom komesaru Himzi Selimoviću i policajcima na izvanrednom uspjehu u borbi protiv organizovanog kriminala, i to na planu presijecanja lanca trgovine drogom i drugih krivičnih djela.

Gost Dnevnika 2 Federalne televizije ovim povodom bio je Himzo Selimović, komesar policije Kantona Sarajevo. On se na početku zahvalio svim građanima i medijima te predstavnicim izvršne i zakonodavne vlasti u BiH koji su uputili čestitke povodom ove uspješne akcije.

Akcija nije okončana. Ona je reuzltat nastavka planskih aktivnosti OSA-e, Tužilaštva i policije Kantona Sarajevo. Količina zaplijenjene droge je i veća nego što je prvobitno rečeno - 50 kg. Razlog je neadekvatna vaga kojom je trebalo izmjeriti zaplijenjenu drogue, preciziro je on i dodao kako je najveća vrijednost zaplijenjene droge ta što ona nije stigla na ulicu gdje bi uništavale mlade živote i razarala porodice.

Potrebna je podrška nadležnih organa i pomoć građana

"Sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo u 2009. godini karakteriše smanjenje stope kriminala, a procenat rasvijetljenosti krivičnih djela je na nivou iz 2008. godine. Već četvrtu godinu, kaže on, nemamo nijedno nerasvijetljeno krivično djela ubistva. Ne možemo biti nezadovoljni, uprkos vrlo teškoj situaciji u našoj zemlji", rekao je Selimović.

"Odlučno poručujem građanima da je policija Kantona Sarajevo na visini zadatka. Uz pomoć građana, adekvatnu podršku nadležnih organa, opremanje policije, poboljšanje statusa policijskih službenika, popunjavanje upražnjenih policijskih mjesta u Kantonu Sarajevo - preko 150 policajaca nedostaje - takva će i ostati", poručuje komesar Selimović.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije