Interaktivna predstava: Seka i Braco učili prvačiće o sigurnosti u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Interaktivna predstava: Seka i Braco učili prvačiće o sigurnosti u saobraćaju
Izvođenjem predstave "Seka i Braco na šarenoj zebri" za prvačiće u O.Š. Travnik i K.Š.C. Petar Barbarić u Travniku je započet ovogodišnji program edukacije najmlađih o saobraćajnim propisima.

Seka i Braco posjećuju osnovne škole na području općine Travnik i zajedno sa učenicima prvih razreda savladavaju pravila o ponašanju pješaka u saobraćaju, sigurnom prelasku ulice na semaforu i pješačkom prelazu, kretanju pješaka duž pješačkih staza i trotoara, te sigurnom odlasku u školu i povratku kući.

Predstava je interaktivna, pa i djeca mogu učestvovati u razgovoru Seke i Brace i pokazati šta su naučili o ponašanju pješaka u prometu, saopćeno je iz Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik.

Ovo je četvrta godina realizacije ovog programa u suradnji sa MUP-om SBK i Policijskom stanicom Travnik, a ove godine generalni pokrovitelj je škola Helen Doron English Travnik.

Škola je ove godine osvojila treće mjesto na globalnom takmičenju „Young Heroes“ upravo sa projektom o sigurnosti djece u saobraćaju, tako da je ovo nastavak njenog djelovanja na tom polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije