Sejdić-Finci: Evropski rok do 1 oktobra, a BiH još nema rješenja

Radiosarajevo.ba
Sejdić-Finci: Evropski rok do 1 oktobra, a BiH još nema rješenja

Što se Brisela tiče, zasad nemamo politički potentno i za sve nas prihvatljivo rješenje provedbe presude „Sejdić-Finci“ - kazao je danas u Sarajevu predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s mogućnošću postizanja dogovora o presudi „Sejdić-Finci“ prije sastanka u Briselu  1. oktobra.

Dodao je da ne zna šta će se dogoditi u ovih nekoliko dana:

„Imamo pola miliona nezaposlenih, pedeset posto ljudi je gladnih, imamo politička pitanja koja vodeće stranke ne žele da riješe već godinama. I naravno, došli smo u jedan cajtnot gdje nam između tog javašluka, opstrukcije, jeftinog populizma, isključivanja iz Vijeća Evrope treba birati.“

Mislim, dodao je on, piše agencija Fena, da političke snage u BiH moraju da nađu toliki demokratski kapacitet i da „ to pitanje riješimo, inače nas to isključuje iz svih ozbiljnih kontakata i isključuje nas kao relevantnog faktora iz kontakata s međunarodnom zajednicom“.

U ovom trenutku nisam veliki optimist da će se u ovih nekoliko dana pojaviti takvo rješenje, a naravno ukoliko se pojavi vjerujte da ću  imati hrabrosti da ga kao lider stranke podržim neovisno na poznate vriske, piske, dezinformacije kada je u pitanju hrabrost da se prihvati nešto u interesu BiH“, kazao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije