Šefik Džaferović za Radiosarajevo.ba: Ja sam izgubio prijatelja, a stranka i država velikog čovjeka

Radiosarajevo.ba
Šefik Džaferović za Radiosarajevo.ba: Ja sam izgubio prijatelja, a stranka i država velikog čovjeka

Ja sam izgubio poznanika i prijatelja, a Stranka demokratske akcije i cijela zemlja, ostali su bez dobrog predsjednika i dobrog čovjeka, rekao je Šefik Džaferović u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Član Predsjedništva SDA pričao je o višegodišnjoj uspješnoj saradnji s Tihićem, kako u organima stranke, tako i u državnim institucijama.

''Zajedno smo živjeli i radili u jednom teškom vremenu. Borili smo se za napredak i reintegraciju ove zemlje, on je bio taj koji je predano radio na izgradnji države i njenih institucija'', dodao je.

Naglašava da mu je Tihićeva smrt lično teško pala.

''Izuzetno mi je teško i pričati o tome. Imao sam dobar, korektan i prijateljski odnos s njim. Ovo je veliki gubitak, nenadoknadiv gubitak rekao bih. Što se same stranke tiče, tu su stvari jasne, postoje pravila i propisi, ali o tome sada ne treba ni razmišljati'', zaključio je Džaferović na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije