Sedam policajaca FUP-a istrčalo polumaraton u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Sedam policajaca FUP-a istrčalo polumaraton u Sarajevu
Foto: FUP / Policajci istrčali polumaraton

U nedjelju, 3. jula 2022. godine, sedam policijskih službenika Federalne uprave policije su uzeli učešće u utrci polumaratona u sklopu manifestacije "Two Cities Marathon" koju je organizovalo Udruženje "Dečki u plavom".

Utrka se uporedo odvijala na četiri staze, a svaki takmičar odabrao je između trčanja maratona (42 km), polumaratona (21 km) ili Memorijalne utrke "Osman Junuzović" (5 km).

Utrka na 21 km je jedna od najbržih polumaratonskih utrka u regionu i proteže se od Vijećnice, preko Dolac Malte, Vrela Bosne, do Hrasnice gdje je i cilj. Vremenski rok za takmičare da stignu do cilja je iznosio tri sata.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Utrka se održala već treći put u Sarajevu, te je na ovaj način postala i tradicionalna, a gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo zauzeli su važno mjesto na atletskoj mapi Bosne i Hercegovine i Evrope. Na utrkama je nastupilo 1.200 učesnika iz 29 država svijeta.

Na utrci su nastupili policijski službenici iz cijele države, kao i pripadnici Oružanih snaga BiH, po uzoru na slične aktivnosti u zemljama regije.

Podsjetimo, pobjednici Stenly Kipruto i Zoe Hamel su postavili nove rekorde 3. Two Cities Maratonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije