Sedam miliona KM za deminiranje u 2012. godini

Radiosarajevo.ba
Sedam miliona KM za deminiranje u 2012. godini

Danas je u Sarajevu održana sjednica Vlade FBiH, na kojoj je pored prezentiranja radnog teksta Zakona o oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom i prekršajem, prihvaćen Projekt Programa deminiranja 2012.-faza XIV.

Ovaj Projekat implementira Federalna uprava civilne zaštite, a planirana sredstva za implementaciju iznose 7,02 miliona KM. Implementacija Programa deminiranja za ovu godinu je već u toku i očekuje se njegova uspješna realizacija i u ovoj XIV fazi.

Podsjetimo, deminerski timovi FUCZ su u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće zbog velikih snježnih padavina u februaru ove godine bili angažovani u akcijama zaštite i spašavanja u ugroženim kantonima sa 32 terenska vozila, dva kamiona i radnom mašinom.

Obavljena je 21 medicinska evakuacija ukupno 70 osoba, a timovi za spašavanje izvršili su osam izlazaka u zavijana mjesta iz kojih su evakuisali 25 osoba, te ugroženom stanovništvu ovih područja dostavili ukupno 703 paketa hrane iz Crvenog krsta /križa FBiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije