Sebija Izetbegović: Svi koji su došli na dženazu – moja su braća

Radiosarajevo.ba
 Sebija Izetbegović: Svi koji su došli na dženazu – moja su braća
Foto: Facebook/Sebija Izetbegović / Dženaza Bisere Građević

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović na zvaničnoj Facebook stranici zahvalila se svima koji su prisustvovali dženazi njene majke, Bisere Građević, koja je obavljena u haremu Begove džamije u Sarajevu.

Izetbegović je napisala kako njena mama Bisera nije rodila sina, ali ju je ispratilo puno divnih sinova nekih drugih majki.

"Svi koji su došli na dženazu, ponijeli tabut ili ga samo dotakli moja su braća. Svi koji su pomislili na nju lijepo i poslali poruku, svi koji su je se u dovi sjetili moje su sestre i braća. Sretna sam ja žena, mnogo vas je, hvala dragom Bogu", kazala je Izetbegović.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Napisala je kako je postojao "prećutni dogovor" između njene majke i muža Bakira Izetbegovića, inače predsjednika SDA.

"Oduvijek sam znala da će moju mamu, kad bude određeno, Bakir spustiti u mezar. To je i bio neki prećutni dogovor između zeta i punice. Od prvog trena bili su kao majka i sin. Mladog zeta Ćamila je kratko poznavala, a on je pokazao veliko poštovanje prema Jasmininoj nani, poveo je i svoje rođake i prijatelje da pomognu na dženazi", dodala je direktorica KCUS-a.

Na kraju se zahvalila pokopnim društvima "Jedileru" i "Pokopu" i efendijama koje su sudjelovali u dženazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije