Sead Đulić novi predsjednik SABNORA-a BiH

Fena
Sead Đulić novi predsjednik SABNORA-a BiH
Foto: Bljesak.info / Sead Đulić

Skupština SABNOR-a Bosne i Hercegovine jednoglasno je u ponedjeljak u Sarajevu za novog predsjednika SABNORA-a BiH izabrala Seada Đulića, doskorašnjeg predsjednika UABNOR-a Mostar.

Skupština je prihvatila zahtjev za razrješenje dosadašnjeg predsjednika SABNOR-a u BiH Bakira Nakaša, kojemu je odana zahvalnost za petogodišnje uspješno vođenje SABNOR-a BiH.

Nakaš je ostao na funkciji člana Upravnog odbora te se, kako navode u SABNOR-u, očekuje u narednom razdoblju nastavak već prepoznatljivog kursa Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH.

Na Skupštini je jednoglasno izabran i novi član Upravnog odbora Muharem Fišo, doskorašnji ministar za boračka pitanja u Kantonu Sarajevo, dok je za generalnog sekretara SABNOR-a BiH izabran Šaćir Hrustemović.

Na sjednici je usvojeno i izvješće o radu za 2018. godinu i Program rada SABNOR-a BiH za 2019. godinu, priopćeno je iz SABNOR-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije