SDS: U RS-u katastrofalna socijalna situacija

Radiosarajevo.ba
SDS: U RS-u katastrofalna socijalna situacija

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u entitetskom parlamentu Borislav Bojić kazao je u srijedu da je stanje u RS-u u pogledu ekonomske i socijalne situacije katastrofalno isključivo zbog toga što Vlada RS-a, koja je najodgovornija, ne vodi računa o privredi i ekonomiji.

Bojić je rekao i da SDS zahtijeva da se svi revizorski izvještaji o radu institucija vlasti u entitetu nađu pred poslanicima Narodne skupštine kako bi se o njima raspravljalo.

„Tražimo da se odmah poslije završenih svih revizorskih izvještaja napravi javna rasprava o svim onim koji su negativni ili koji imaju određenu rezervu. To je ogroman kriminal i korupcija i mi ćemo predložiti da se par revizorskih izvještaja nađe pred poslanicima, jer svaki revizorski izvještaj koji je negativan mora biti predmet rasprave u Skupštini“, kazao je Bojić.

Međutim, dodaje, da te revizorske izvještaje vješto skriva predsjednik Odbora za reviziju Narodne skupštine Dragan Mikerević, „koji dugotrajno razmatra“ revizorske izvještaje i kada ih uputi u skupštinsku proceduru, oni postanu bespredmetni“.

Nakon unutarstranačke rasprave koju je organizovala SDS na temu „Analiza stanja i mjere za ublažavanje ekonomske i finansijske krize u RS-u“, direktor Ekonomskog instituta Bijeljina Aleksa Milojević rekao je da RS ide nazad umjesto naprijed.

"Sada smo po nekom konačnom ekonomskog rezultatu u vremenu prije 50 godine, što znači da smo uništili napor dviju generacija", rekao je Milojević novinarima u Banjoj Luci.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije