SDS protiv rebalansa budžeta RS

Radiosarajevo.ba
SDS protiv rebalansa budžeta RS

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) neće podržati rebalans budžeta RS za ovu godinu, koji je po hitnom postupku entitetska vlada uputila u skupštinsku proceduru. 

„Vlada je pripremila rebalans entitetskog budžeta na osnovu povećanja poreza na dohodak građanam što ne odražava realno stanje u privredi. Povećava se potrošnja u budžetskim institucijama, javnoj administraciji, dok je u privredi stanje i dalje teško. Sve više radnika u privredi ostaje bez posla, jer su nepodnošljivi nameti, koje je ova vlada nametnula", rekao je danas poslanik SDS-a Zoran Latinović. 

Naglasio je da, ukoliko Vlada ne preduzme hitne mjere u ekonomskoj politici, u narednoj godini RS-u se „crno piše“. 

Vladu Aleksandra Džombića optužio je da je odgovorna za štrajk u Željeznicama RS, kao i za teško stanje u tom preduzeću te apelirao da se politika hitno izmjestiti iz tog preduzeća. 

"Tako je i sa drugim javnim preduzećima, koja su zbog loše politike vladajućih dovedeni u bezizlazno stanje", reako je Latinović, navodeći i primjer "Šuma Srpske". 

Latinović je rekao da entitetska vlada nastavlja sa pogrešnom politikom i u ovogodišnjem rebalansu budžeta, koji je uvećan za 150 miliona KM, ali se sredstva ponovo usmjeravaju u javnu potrošnju i u preduzeća bliska vladajućem establišmentu.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije