SDS neće podržati Slavu Kukića

Radiosarajevo.ba
SDS neće podržati Slavu Kukića

SDS ostaje pri stavu da neće podržati imenovanje Slave Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, izjavila je danas poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević.

        Pandurevićeva je ponovila da je principijelan stav SDS-a da imenovanje mandatara Savjeta ministara BiH mora da bude rezultat konsenzusa i da mora da bude ispoštovana volja sva tri konstitutivna naroda.

        Ona je navela da SDS ne želi da komentariše spekulacije da se na ovu stranku vrše pritisci kako bi njeni poslanici u drugom krugu glasanja u Predstavničkom domu podržali Kukićevo imenovanje.

        Pandurevićeva je rekla Srni da SNSD i SDS imaju dovoljno poslanika u Predstavničkom domu tako da izjašnjavanje preostala dva poslanika iz Republike Srpske ne može presudno uticati na rezultate glasanja.

        "SDS i SNSD imaju više od deset poslanika, tako da jedan uzdržani glas PDP-a, kako je bilo u prvom krugu glasanja, ne može imati presudnu ulogu", istakla je Pandurevićeva, dodajući da ne vidi ništa sporno u tome što je PDP bio uzdržan.

        Potvrđivanje Kukićevog imenovanja nije dobilo potreban broj glasova poslanika iz RS, a nakon što ni Kolegijum Predstavničkog doma nije postigao saglasnost u vezi sa ovim pitanjem, konačnu odluku o Kukićevoj kandidaturi daće poslanici u novom krugu glasanja.

        Predsjedništvo BiH imenovalo je Kukića za mandatara za Savjet ministara preglasavanjem srpskog člana Nebojše Radmanovića.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije