SDPBiH preispituje partnerstvo sa Našom strankom

Radiosarajevo.ba
SDPBiH preispituje partnerstvo sa Našom strankom

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) održalo je danas u Sarajevu sjednicu na kojoj su obavljene pripreme za sjednicu Glavnog odbora koja će biti održana 3. oktobra.

Predsjedništvo SDP-a BiH razmatralo je i Inicijativu Kantonalnog odbora SDPBiH (KO SDPBiH) Sarajevo vezanu za stanje političkog partnerstva s Našom strankom u Sarajevu.

Predsjedništvo je dalo suglasnost na Inicijativu Kantonalnog odbora i zaključilo da zaduženi članovi Predsjedništva SDP-a BiH i Kantonalnog odbora prate razvoj situacije i u skladu s tim poduzmu dalje konkretne korake.

Značajan dio sjednice bio je posvećen pitanju duboke ekonomske i političke krize u kojoj se zemlja nalazi zbog, navedeno je u saopćenju SDP-a BiH, "nesposobnosti i neodgovornosti vlasti u BiH".

Zaključeno je da već najavljena rasprodaja državnih preduzeća ne može biti izvor novca za namirivanje napravljenih dugova.

"Aktualna vlast se vara ukoliko misli da će umjesto kresanja luksuza, tj. nekontroliranog trošenja budžetskih sredstava, popuniti rupe pljačkaškom privatizacijom Energoinvesta, Bosnalijeka i drugih državnih kompanija. Vlast u BiH se mora prestati baviti sama sobom i odmah početi rješavati nagomilane probleme građana koje je stvorila svojom nesposobnošću i neodgovornošću", stoji u saopćenju SDP-a BiH.

Predsjedništvo stranke donijelo je i odluku da Klub poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH po peti put uputi u parlamentarnu proceduru Zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine ukoliko Vijeće ministara do 10. septembra ne izađe s ovakvim zakonom, a što je, podsjeća SDPBiH, obaveza koju je prije tri mjeseca dobilo od Parlamenta BiH, saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije