SDP se oprostio od Nijaza Durakovića

Radiosarajevo.ba
SDP se oprostio od Nijaza Durakovića


Odlaskom Nijaza Durakovića BiH je izgubila izuzetnog čovjeka, naučnika, političara i patriotu koji se borio za jedinstvenu i suverenu BiH i sve njene građane. Ovim riječima od Durakovića se danas oprostila član Predsjedništva Republike BiH, profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović na komemoraciji koju su organizirali SDPBiH i Parlament FBiH. Ljujić-Mijatović je izrazila saučešće porodici Duraković uz konstataciju da je njihov gubitak nemjerljiv.

Od Durakovića su se oprostili i profesor Mirko Pejanović, Ivan Brigić i premijer FBiH Nermin Nikšić. .

Durakovićev dugogodišnji prijatelj Brigić je u emotivnom govoru kazao da je Duraković u svim javnim ili privatnim nastupima isticao da je socijaldemokrata te da će to ostati bez obzira na sve što se oko njega događa. Premijer Nikšić istakao je da je Duraković iznad svega volio život i druženje.

Sala za sjednice Parlamenta FBiH bila je prepuna onih koji su dijelili radni, životni i društveni prostor s Durakovićem. Komemoraciji su prisustvovali i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović, član Predsjedništva SDP-a Damir Hadžić, predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić i mnogi drugi, javila je novinska agencija Fena.

Nijaz Duraković bit će ukopan danas u 15 sati u haremu Ali-pašine džamije

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije