SDP pozvao Konakovića da građanima vrati novac od poskupljenja grijanja

Radiosarajevo.ba
SDP pozvao Konakovića da građanima vrati novac od poskupljenja grijanja
Socijaldemokratska partija BIH pozvala je SDA-ovu Vladu Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Elmedinom Konakovićem, da uputi javno izvinjenje građanima KS, "koje je pokušala nezakonito opljačkati retroaktivnim poskupljenjem grijanja".

Kantonalni odbor SDP-a saopćio je da traži od Vlade Kantona Sarajevo da hitno osigura vraćanje novca kojeg su građani do sada uplatili "na osnovu njihove nezakonite odluke".

"Nakon što je postao svjestan da će je Ustavni sud FBiH oboriti, premijer Konaković  je najavio povlačenje odluke o retroaktivnom poskupljenju grijanja, koju je prije toga branio svim silama, te je na taj način pokazao kako su tvrdnje SDP-a, da se radi o nezakonitom postupku, bile ispravne", navodi se u saopćenju.

SDP_saopcenje_1.jpg - SDP pozvao Konakovića da građanima vrati novac od poskupljenja grijanjaDalje se navodi da je "konačno vrijeme da SDA-ova Vlada Kantona Sarajevo prestane služiti interesima sujeta svojih stranačkih čelnika i njihovih supruga, te da počne djelovati u interesu građana".

"Podsjećamo premijera da je i Nermin Džindić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije javno rekao da, kada je BH-Gas smanjivao svoju cijenu plina, Sarajevogas i Toplane nisu proporcionalno smanjili cijenu prema svojim potrošačima, već su ostavili sebi dovoljno veliku rezervu da mogu sa sigurnošću poslovati i da mogu isplatiti plaće za više od 600 radnika", ističu iz SDP-a

SDP_saopcenje_2.jpg - SDP pozvao Konakovića da građanima vrati novac od poskupljenja grijanjaSasvim je jasno. zaključuje se, da u ovom trenutku ne postoje nikakvi opravdani razlozi za poskupljenje grijanja, "te stoga očekujemo od Konakovića da ne prijeti građanima kako će od septembra plaćati još veće cijene grijanja".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije