SDP poručio bh. strankama da je ‘krajnje vrijeme da se uozbilje’

Radiosarajevo.ba
SDP poručio bh. strankama da je ‘krajnje vrijeme da se uozbilje’

Situacija u zemlji je složena i ozbiljna i zato vas pozivamo da prestanete trošiti vrijeme na besmislene političke igre koje stvaraju nove, a ne rješavaju postojeće probleme. Krajnje je vrijeme da se uozbiljite, počnete učestvovati u rješavanju problema i prestanete se poigravati sa životima građana, navodi se u saopćenju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

“Zloupotrebljavajući proces usvajanja budžeta za dobijanje sitnih političkih poena upravo se poigravate sa ljudskim životima, penzijama i platama, naknadama za boračku populaciju i njihove porodice, kao i drugim socijalnim davanjima koja mogu kasniti i biti značajno smanjene.

Zato vas molimo da prestanete sa tim i pokažete bar malo odgovornosti za obične ljude”, ističe se u saopćenju stranke.

Dodaje se kako plate članova Predsjedništva, ministara i poslanika neće biti ugrožene ukoliko se zaustavi stand by aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali egzistencija velikog broja ljudi hoće. 

“Nastavak saradnje sa MMF-om nije naš izbor, ali je neophodan da bismo izmirivali zaduženja iz 2009. koja smo naslijedili od prethodne Vlade, a koja samo u 2013 i 2014 godini iznose 1,7 milijardi KM. Mi ćemo učiniti sve da i dalje rješavamo probleme, dat ćemo sve od sebe da budžet i važni zakon budu usvojeni, ali ako već nisu od pomoći, sve one koji pokušavaju populizmom zamijeniti odgovornost molimo da bar ne smetaju dok rješavamo pitanje egzistencije ogromnog broja ljudi”, zaključuje SDP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije