SDP osuđuje pomilovanje kriminalca Hadžića

Radiosarajevo.ba
SDP osuđuje pomilovanje kriminalca Hadžića

U vezi sa puštanjem na slobodu osuđenog kriminalca Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, na osnovu pomilovanja od strane aktuelnog predsjednika FBIH Živka Budimira, oglasila se Socijaldemokratska stranka BiH

Podsjetimo, Mirso Švicarac je služio kaznu zbog ubistva Fatmira Mujaja  2008. u sarajevskom klubu Incognito. Švicarac je bio uhapšen u Hrvatskoj po potjernici Interpola, nakon što je bio u bijegu dva mjeseca. Mersed Hodžić je zet Margarete Hodžić koja je uhapšena u aprilu u Tuzli, nakon što je pucala na policajce prilikom pretresa. 

U saopćenju se navodi da SDP osuđuje odluku Predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da pomiluje jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH, Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji se u KPZ-u Zenica nalazio na izdržavanju kazne za pokušaj ubistva.

"Ovim je Predsjednik Federacije BiH pokazao šta za njega znači pravna država, javni poredak i sigurnost građana, kao i borba protiv kriminala i korupcije. U danu kada je na Ustavnom sudu FBiH održavana javna rasprava na kojoj je i sam učestvovao našao je vremena da potpiše odluku o pomilovanju čovjeka koji je u dva navrata bio na Interpolovim potjernicama, i koji je u međuvremenu osumnjičen za nekoliko teških krivičnih djela protiv opće sigurnosti u BiH uključujući pucnjave, napade na osobe i njihovu imovinu". kaže se u saopćenju SDP-a.

Ovim pomilovanjem notornog kriminalca Budimir je zloupotrebio institut oprosta, smatraju u SDP-u, uz zaključak da je Budimir nedostojan obnašanja funkcije predsjednika Federacije BiH.


Vezano

Žena ranila dva policajca u Tuzli
Mirso Švicarac izručen BiH
Mirso Švicarac uhapšen u Hrvatskoj
Mirso Švicarac od danas na slobodi

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije