SDP odbacuje optužbe za nepotizam

Radiosarajevo.ba
SDP odbacuje optužbe za nepotizam


Nakon što se javnost počela baviti problemom nepotizma u aktuelnoj vlasti, oglasila se i Socijaldemokratska partija BiH.

Podsjetimo, njen premijer Vlade, Nermin Nikšić, imenovao je rođenog brata za direktora javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH.

„Nikada niti jedan pojedinac neće biti predložen od strane SDP-a za obnašanje bilo koje dužnosti zato što je nečiji srodnik ili prijatelj“, stoji u saopštenju Nikšićeve partije.

Ima mjesta i za gradonačelnikovog sina

Ipak, dodaju, činjenica da je neko srodnik ili prijatelj nekom iz SDP-a ne može biti ni prepreka za njegovo imenovanje, ako je kvalificiran.

„To što je neko nekome srodnik ili prijatelj ne smije biti ni privilegija ni kazna. Ključni kriterij za ocjenjivanje bilo čijeg rada isključivo zakonitost, njegov rezultat, stručnost i profesionalno iskustvo. U dosadašnjim imenovanjima ništa što je protivno zakonu, posebno Zakonu o sukobu interesa, nije učinjeno, niti će u budućem radu biti.

Pozivamo sve da zajedno sa nama vrše kontrolu svih kadrova isključivo na temelju rezultata njihovog rada“, kažu u SDP-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije