SDP od Federacije pravi Istočnu Njemačku

Radiosarajevo.ba
SDP od Federacije pravi Istočnu Njemačku


Nakon što su iz SDP-a svoje dojučerašnje koalicione partnere optužili za antiustavno djelovanje, jer je SDA pokušala smijeniti svog dojučerašnjeg ministra Desnicu Radivojevića u Vladi Federacije, iz SDA stižu još teže optužbe.

„Svojom brutalnošću i pravnim nasiljem nad Ustavom, zakonima i važećim procedurama Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić i SDP su konačno pokazali svoje pravo lice i istinske namjere novoformirane Koalicije za pljačku i nasilje“, stoji u saopštenju SDA.

Iz SDA tvrde da je ministar prostornog uređenja Radivojević zaista podnio ostavku, te da ju je predsjednik Federacije Živko Budimir prihvatio, a iz SDP-a tvrde da uopšte nije bilo tako.

Sam Radivojević, tvrdi da nije on lično podnio ostavku, nego da je to SDA uradila u njegovo ime. Njegova dojučerašnja stranka tvrdi da ostavku jeste lično potpisao, da ju je prihvatio predsjednik Federacije, ali da je premijer Nikšić prekršio sva pravila, procedure i sam Ustav.

„Ovim današnjim potezom pale su sve maske SDP-ovih namjera i njihovog navodno 'državotvornog' rada i zalaganja za dobrobit države i građana. Jasno je da namjeravaju realizirati svoje obećanje da od Federacije BiH naprave staljinističku Istočnu Njemačku“, stoji u saopštenju SDA, čime se aludira na obećanje lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije da će od Federacije napraviti Zapadnu Njemačku, pri čemu bi, tobože, Republika Srpska bila Istočna Njemačka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije