SDP o napuštanju sjednice Vlade od strane ministara

Radiosarajevo.ba
SDP o napuštanju sjednice Vlade od strane ministara


SDP smatra da je napuštanje sjednice Vlade FBiH od strane HDZ-ovih ministara, kao i prijetnja SDA da neće učestvovati u radu Vijeća ministara na nivou BiH, usmjereno isključivo ka skidanju odgovornosti sa vladajuće koalicije za katastrofalno stanje u zemlji i pokriće svoje pljačke nacionalnim interesima. Umjesto suočavanja sa posljedicama ekonomske i socijalne katastrofe u kojoj se nalazi BiH, a za koju snose potpunu odgovornost, vladajuća petorka pokušava BiH ponovno dovesti na rub rata. Plašenje strahom jednih od drugih oni građane nastoje natjerati da zaborave sve što su im obećali, a nisu izvršili, a naročito ono što su radili posljednjih godina.

Umjesto drskog Dodikovog prijedloga da je potrebno proglasiti moratorijum na političke teme u idućih pet do deset godina, SDP BiH poručuje vladajućoj koaliciji da oni više nemaju legitimitet da se do kraja svoje vladavine, naredne godine, bave bilo čime osim ekonomskim i socijalnim pitanjima od interesa za građane Bosne i Hercegovine.

Očito je kako vlast na svim nivoima postaje nervozna zbog činjenice da se njihov mandat primiče kraju, a nisu završili preuzete obaveze prema svojim pokroviteljima i finansijerima. SDP će i dalje zajedno sa građanima BiH i nezavisnim medijima nastaviti sprječavati korumpiranu i uspaničenu vlast da preda preostalu državnu imovinu u ruke tajkuna, ali i da ih spriječi u namjeri da svoje neuspjehe prikrivaju dizanjem nacionalnih tenzija i zavađanjem naroda. Pljačkaši i lopovi treba da odgovaraju pred zakonom zbog svojih djela, a ne zbog toga kako se zovu i koje su nacionalnosti - stoji u saopćenju za javnost SDP BIH.

saopćenje



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije