SDP o državnoj imovini i pitanju 'Sejdić-Finci'

Radiosarajevo.ba
SDP o državnoj imovini i pitanju 'Sejdić-Finci'


Danas je u Sarajevu održana 82. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, na kojoj se, između ostalog, razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim osvrtom na pitanja 'Sejdić-Finci' i državne imovine.

Predsjedništvo je još jednom naglasilo neophodnost za postizanje dogovora u vezi ova dva pitanja, te pozvalo političke stranke da u duhu kompromisa i u skladu sa postojećim odlukama Ustavnog suda BiH privedu kraju razgovore i usaglase se oko konačnog prijedloga.

Predsjedništvu SDP-a prezentirana je informacija o izgradnji termobloka 7 u Tuzli, što će predstavljati najveću poslijeratnu investiciju u Bosni i Hercegovini. Data je puna podrška Vladi Federacije, menadžmentu i generalnom direktoru Elektroprivrede BiH za aktivnosti na ovom, za bh društvo, veoma značajnom projektu.              

Pored toga, na sjednici je pozdravljen prekid blokade u izboru sudija Ustavnog suda Federacije BiH od strane predsjednika FBiH Živka Budimira i očekuje da Parlament Federacije BiH hitno okonča svoj dio posla radi imenovanja nedostajućih sudija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije