SDP o dešavanjima u Brčkom: Nećemo pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima

3
Radiosarajevo.ba
SDP o dešavanjima u Brčkom: Nećemo pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima
SDP BiH / Ilustracija

Stranka demokratske akcije (SDA), Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Socijaldemokratska partija (SDP) i zastupnik nacionalnih manjina Alija Denjagić danas su dogovorili principe zajedničkog djelovanja, te modalitete uspostave funkcionalne skupštinske većine u Distriktu Brčko.

O ovim dešavanjima se oglasio i SDP BiH, čije saopćenje prenosimo u potpnosti.

"Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nije potpisala i neće potpisati bilo kakav koalicioni sporazum sa SDA.

Našim Statutom, donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti je Glavnog odbora SDP BiH, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove oganizacije u Brčko Distriktu ne obavezuje SDP BiH.

Doduše, ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi.

Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka Bosne i Hercegovine. SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat.

Svi, eventualno, slični potezi pojedinaca iz SDP-a će biti sankcionirani od strane organa partije, te nikome neće biti dozvoljeno da se igra sa ugledom SDP BiH zbog svojih ličnih interesa", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije