SDP nije zainteresiran za državnu vlast

Radiosarajevo.ba
SDP nije zainteresiran za državnu vlast

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da su Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i njen lider Zlatko Lagumdžija potpuno nezainteresovani za nivo BiH i svoju pažnju su usmjerili na nivo Federacije BiH, što će dovesti do stagnacije BiH i odraziti se na pitanja evropskih integracija.

        "Od aplikacije nema ništa dok ne bude riješeno nekoliko uslova koji su već svima poznati. Očita je namjera platformaša da vuku loptu u nogama Slave Kukića koliko god mogu. To je gušenje utakmice", rekao je Radojičić.

        Prema njegovim riječima, državni nivo Lagumdžiju interesuje marginalno i on igra na faktor vremena u kojem želi, ili da razbije srpske i hrvatske stranke izvlačešći pojedince i partije, ili da isprovocira međunarodnu zajednicu koja će izgubiti strpljenje i u jednom momentu nametnuti nešto.

        Radojičić je za "Nezavisne novine" izjavio da nema nikakvog dogovorenog principa prema kojem se mijenjaju ministarska mjesta u Savjetu ministara BiH, dodajući da prema principu rotacije Ministarstvo inostranih poslova ne bi trebalo da pripadne Srbima nego Hrvatima ako bi se gledala rotacija.

        On je naveo da bi po tom principu Hrvati trebalo da daju i predsjedavajućeg i ministra odbrane, ministra inostranih poslova i još jednog ministra, što, kako je naveo, nije moguće.

        "Mi insistiramo na Ministarstvu inostranih poslova, naprosto zbog ogromnih grešaka koje je Sven Alkalaj napravio u protekle četiri godine i to je glavni motiv RS", naglasio je Radojičić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije