SDP: Kasumović laže, nema zavjere protiv BiH

Radiosarajevo.ba
SDP: Kasumović laže, nema zavjere protiv BiH


Nakon što je zamjenik državnog ministra i finansija Fuad Kasumović (SDA) osuo paljbu po bh. ministru transporta i komunikacija Damiru Hadžiću, dužni nisu ostali ni iz SDP-a.

U današnjem (16. april) saopćenju, SDP ističe kako je „notorna laž da postoji bilo koja zavjera protiv države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, posebno ona u kojoj bi bio uključen SDP“. Iz stranke su odgovorno odbacili svaku vrstu insinuacija da postoji dogovor SDP-a sa bilo kojim liderom bilo koje političke partije.

„Za razliku od Kasumovića i SDA, koji su glasali za sva dosadašnja povećanja plata i primanja poslanika i ministara na svim nivoima, SDP je uvijek bio protiv istih te je i sada spreman za linearna smanjenja i harmonizaciju plata i uštede na svim nivoima posebno kada su u pitanju navedene kategorije“, saopšteno je.

Podsjetili su iz ove stranke i da je notorna neistina kako je budžet u proteklim godinama usvajan na vrijeme i to je „svima jasno osim gospodinu Kasumoviću koji se iz dana u dan neuspjelo pokušava nametnuti kao faktor pa čak i pisati bezobrazna i primitivna saopštenja poput onog danas“

Iz stranke, na čijem je čelu Zlatko Lagumdžija, za SDA su poručili da ako ta stranka nije usaglašena sa ostatkom parlamentarne većine „istu uvijek može napustiti i bar jednom u 20 godina djelovati iz opozicije“.

„SDP će za razliku od drugih i dalje raditi na jačanju države i državnih institucija, te na
privrednom i ekonomskom oporavku zemlje koja se danas nalazi u stanju u koju su je između
ostalih doveli SDA i njihovi kadrovi poput Fuada Kasumovića“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije