SDP: Damir Nikšić opisao šta se dešavalo na sjednici Glavnog odbora

Radiosarajevo.ba
SDP: Damir Nikšić opisao šta se dešavalo na sjednici Glavnog odbora
U Sarajevu je održana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP) na kojoj je raspravljalo o ulasku u vlast na državnom i federalnom nivou.

Koliko je rasprava burna potvrđuje svjedočenje Damir Nikšića koji je pokušao ući na sjednicu, ali je izbačen iz zgrade.

Nikšić, koji je bio žestoki protivnik ulaska u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. na Facebooku opisao šta se dešava na sjednici Glavnog odbora SDP-a. 

"Izbačen sam nakon gužve koja je izbila za vrijeme govora Denisa Bećirovića. Denis je odlično rekao da nije tačno da čitav tuzlanski Kantonalni odbor hoće sa SDA. Gradski odbor jednoglasno neće sa SDA. Imaju neki općinski odbori koji neće sa SDA. Bećirović je rekao da je dobio više glasova i od samog Džaferovića u Tuzli, pa je rekao valjda se i ja nešto pitam, pa je rekao i ja neću u koaliciju sa SDA. Još je rekao: 'Barem ja u vrijeme izborne kampanje nisam govorio da neću sa ovim ili sa onim, već sam šutio.' A neću sa SDA sada principijelno, a oni koji su govorili da neće sa SDA, sada hoće", ispričao je Nikšić i optužio bivšeg predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju da iza scene vuče konce u korist koalicije s SDA.

"Mogao sam uzeti 500.000 maraka da omogućim da SDA uđe u vlast u Kantonu Sarajevo, ali se nisam želio prodati. Mi smo tim, radim u koprist tima. Izgleda da te pare od SDA sada žele uzeti ovi koji zagovaraju koaliciju sa njima", ogorčeno je pričao Nikšić u kameru.  

U međuvremenu je Damir Nikšić pobrisao snimak na kojem je opisao svoj sukob s delegatima Glavnog odbora koji su bili za ulazak u koaliciju sa SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije