SDP će učestvovati na sastanku u Mostaru

Radiosarajevo.ba
SDP će učestvovati na sastanku u Mostaru

Danas je održana radno-konsultativna sjednica Predsjedništva SDP BiH na kojoj je donešena odluka da će delegacija SDP-a, predvođena predsjednikom dr Zlatkom Lagumdžijom, prisustvovati sastanku u Mostaru, te su dogovoreni principi kojima će se rukovoditi prilikom definisanja programskih načela za uspostavu državne vlasti i razgovora o deblokadi procesa euroatlanskih integracija. 

SDP ostaje pri ranije iznesenim stavovima da se novo Vijeće ministara treba formirati u skladu sa preciznim slovom Ustava i Zakona, te da je prioritetno potrebno usaglasiti programska načela oko kojih bi se mogla formirati parlamentarna većina. 

U tom smislu se očekuje postizanje napretka na predstojećem susretu predsjednika stranaka. 

SDP, kao stranka koja je nakon izbora u više navrata praktično pokazala spremnost na kompromis, poziva i ostale aktere mostarskog sastanka na konstruktivan pristup kako bi se odblokirao proces formiranja državne vlasti, stoji u saopštenju SDP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije