SDP BIH: Vrijeme je da se SDA pomiri s činjenicama

Radiosarajevo.ba
SDP BIH: Vrijeme je da se SDA pomiri s činjenicama

Centar za informisanje Socijaldemokratske partije BiH objavio je danas saopćenje za javnost u kojem osuđuju političko djelovanje SDA, koja, kako se navodi, još uvijek nije prihvatila činjenicu da nije dio parlamentarne većine u Federaciji BiH. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

''SDP pozdravlja javne istupe Visokog predstavnika nakon sjednice Vijeća za implementaciju mira u Bosni I Hercegovini kojima je, prije svega, čelnicima SDA jasno stavljeno do znanja da bi morali konačno početi poštovati osnovna načela demokratije, a to je, između ostaloga, svakako i priznavanje parlamentarne većine.

Mjesecima SDA pokušava ignorisati osnovne postulate demokratije, kao i činjenicu da nisu dio parlamentarne većine u FBiH. Raznim nedemokratskim metodama SDA se trudi što duže zadržati ministarske fotelje, pri tome ne mareći za činjenicu da svojim potezima direktno rade na slabljenju FBiH, a samim tim i države Bosne i Hercegovine.

Izražavamo zadovoljstvo činjenicom da je i OHR nakon sjednice PIC-a shvatio da u ovoj zemlji postoje lideri i stranke koji ne priznaju osnovna načela demokratije, a to su u ovom slučaju SDA i njen lider Sulejman Tihić. 

To je posebno važno jer demaskira tvrdnje čelnika SDA i stranaka koje ih slijede u nedemokratskim aktivnostima koji ističu da za blokiranje normalnog funkcionisanja vlasti i stvaranju političkih kriza imaju podršku i dijela međunarodne zajednice'', piše u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije