SDA: Sulejman Tihić se vratio u Bosnu i Hercegovinu

Radiosarajevo.ba
SDA: Sulejman Tihić se vratio u Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić vratio se u Bosnu i Hercegovinu nakon uspješno izvedenog hirurškog zahvata u Heidelbergu, prenosi Fena

"Zahvaljujemo svim institucijama, zvaničnicima i prijateljima koji su tome doprinijeli. Prvnstveno smo zahvalni prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, šefu Klinike za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, za formiranje i predsjedavanje ljekarskim konzilijem. Zahvaljujemo članovima Konzilija – ljekarima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i profesorima Medicinskog fakulteta, direktoru KCUS dr. Damiru Aganoviću i osoblju Klinike za Ortopediju na kojoj je predsjednik SDA bio smješten tokom boravka u Kliničkom centru u Sarajevu, te prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, ministru zdravstva u Vladi Federacije BiH", navodi se u saopćenju SDA. 

U proteklih petnaest dana, brojni su prijatelji i zvaničnici iz Bosne i Hercegovine privatno ponudili pomoć i pružali podršku predsjedniku SDA, što u ovoj stranci iznimno cijene.

"Posebno smo zahvalni ministru vanjskih poslova Republike Turske Ahmetu Davutogluu koji je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Tihićem prenio svoje, te želje premijera Erdogana i predsjednika Gula za njegov brzi oporavak, te u ime Vlade svoje zemlje iskazao spremnost za svaki vid podrške koji bi evetualno u tome bio potreban", saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije