SDA Stolac o džamiji u Neumu: Ovo je neprimjereno ponašanje općinske administracije

4
Radiosarajevo.ba
SDA Stolac o džamiji u Neumu: Ovo je neprimjereno ponašanje općinske administracije
Foto: Printscreen / Džamija u Neumu

Nakon što je u mjestu Rabrani građevinska inspekcija općine Neum odlučila da zapečati džamiju koja je izgrađena oglasili su se i iz Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Stolac.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom najnovijih dešavanja vezanih za Tucakovića džamiju u Rabranima, Općina Neum, Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac poziva nadležne organe na čelu sa općinskim načelnikom Neuma da riješe sporna pitanja u skladu sa evropskim vrijednostima i od strane modernog svijeta općeprihvaćenim civilizacijskim normama

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Vjerska prava i slobode su zagarantovane mnogim evropskim konvencijama i držimo da je u najmanju ruku neprimjereno ponašanje općinske administracije koja se trudi zaustaviti minimalne građevinske zahvate na Tucakovića džamiji u Rabranima.

Dajemo punu podršku Islamskoj zajednici na čelu sa muftijom mr. Salem ef. Dedovićem u procesu iznalaženja rješenja za potrebe džematlija koji žive u neumskoj općini i imaju potrebe za uslovnim vjerskim objektom, a što je minimum za slobodno konzumiranje vjerskih prava.

Smatramo da je ovo jedna vrsta civilizacijskog ispita za predstavnike lokalne vlasti Općine Neum i vjerujemo da će isti ovaj civilizacijski ispit uspješno položiti" navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije