SDA: "Spriječiti antidejtonsko djelovanje RS!"

Radiosarajevo.ba
SDA: "Spriječiti antidejtonsko djelovanje RS!"

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) očekuje  od visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da spriječi antidejtonsko djelovanje iz Republike Srpske, institucionalizirano u posljednje vrijeme protivustavnom i nezakonitom odlukom o održavanju referenduma u tom entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Osuđujući dugogodišnje antidejtonsko djelovanje iz RS-a, odbor očekuje da visoki predstavnik spriječi antidejtonski čin i sankcionira odgovorne.

Neophodno je produženje supervizije za Brčko Distrikt kao i korišćenje mandata supervizora za zabranu provođenja nelegalnog referenduma na prostoru Distrikta, saopćeno je.

Ovi stavovi izraženi su danas na sjednici  Glavnog odbora SDA održanoj u Sarajevu, na kojoj je prihvaćena informacija predsjednika stranke Sulejmana Tihića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, podržana dosadašnja aktivnost njega i rukovodstva te izražena podrška za nastavak implementacije izbornih rezultata.

Tema ove sjednice bile su smjernice i prioriteti u provođenju stranačkog ekonomskog programa u mandatnom periodu 2010.-2014. godina.

Smjernice i zacrtani prioriteti su odobreni, a  Savjet stranke zadužen da na osnovu njih i  današnje rasprave pripremi program konkretnih mjera za svaku oblast ekonomskog programa, saopćeno je iz pres-službe SDA nakon sjednice.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije