SDA se povlači iz Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba
SDA se povlači iz Vijeća ministara BiH

Šestorica lidera bh. političkih stranaka nisu dogovorili budžet ni na današnjem sastanku čiji je domaćin bio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija.
Lideri su dogovorili pitanja vojne i državne imovine, pitanje demobiliziranih i penzioniranih pripadnika Oružanih snaga BiH, te se načelno složili da izbori u Srebrenici trebaju biti fer i pravedni

Predsjednik SDA Sulejman Tihić najavio je da ova stranka sutra neće podržati budžet; tražio je povećanje od 47 miliona KM u budžetu, što nije prihvaćeno. Sada je već sasvim izvjesno da će se SDA povući iz Vijeća ministara.

Čelni čovjek SDP-a rekao je nakon sastanka da sutrašnje glasanje o budžetu u Parlamentu BiH "predodređuje sudbinu koalicije na nivou BiH".

"Oni koji ne podrže budžet kao najvažnije pitanje političke strukture sami sebe diskvalifikuju iz Vijeća ministara", kazao je Milorad Dodik.

Najava sastanka u Sarajevu

Naredni sastanak bit će u Banjoj luci, a domaćin će biti Mladen Bosić, predsjednik SDS- a. U međuvremenu će se ekspertne grupe baviti pitanjima sprovođenja odluke u predmetu "Sejdić-Finci".



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije