SDA Sarajevo: Četvorka uvlači u vlastito političko blato ime Bogića Bogićevića

1
Radiosarajevo.ba
SDA Sarajevo: Četvorka uvlači u vlastito političko blato ime Bogića Bogićevića
AA / Bogić Bogićević

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije oglasio se nakon današnje prekinute sjednice Gradskog vijeća Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"KO SDA, kao i većina bh. javnosti, zgrožena je načinom na koji Četvorka uvlači u vlastito političko blato ime Bogića Bogićevića i zaklanjanjem iza njega pokušava sakriti svoje svađe i nesposobnost.

Očigledno je da sama Četvorka nije postigla saglasnost o izboru Jasmina Ademovića, sina visokog fukcionera NIP-a Kemala Ademovića, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, pa sada krivicu za vlastiti nepotizam i neuspjeh, po već ustaljenom receptu, želi prebaciti na SDA.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo nije se uopće glasalo za izbor gradonačelnika Sarajeva, ali Četvorka ime Bogića Bogićevića koristi da bi pokušala skrenuti pažnju sa činjenice da Ademović mlađi nije dobio podršku svih njihovih vijećnika.

SDA nije uopće izašla sa kandidatom za gradonačelnika i vrhunski je politički bezobrazluk krivicu za međusobne svađe u Četvorci prebacivati na SDA", navodi se u saopćenju ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije