SDA s koalicionim partnerima podijelila ministarske pozicije: Ko će činiti novu Vladu TK?

2
L. Memčić
SDA s koalicionim partnerima podijelila ministarske pozicije: Ko će činiti novu Vladu TK?
FOTO: Radiosarajevo.ba / SDA

Izvršni odbor KO SDA Tuzlanskog kantona održao je sjednicu danas u poslijepodnevnim satima na kojoj su predložena imena ministara iz ove stranke koji bi trebali činiti novi saziv Vlade TK.

Imenovanje nove Vlade zakazano je za srijedu, a činit će je ministri iz SDA, Demokratske fronte i Socijaldemokrata BiH.

Osim premijerske pozicije, od 12 ministarskih SDA je pripalo osam, DF je dobio tri ministarstva, a jedna ministarska pozicija pripala je nezavisnom kandidatu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Kada je riječ o SDA, Hajrudin Mehanović će biti ministar unutrašnjih poslova koji je već na ovoj funkciji. Još tri ministra će ostatiti na istim funkcijama i to: Suad Mustajbašić na poziciji ministra finansija, Ahmed Omerović ministar obrazovanja i nauke, a Edin Duraković ministar privrede. 

Kako nam je potvrđeno, ministar za rad i socijalnu politiku će biti Fadil Alić, Derviš Ikanović ministar za boračka pitanja, Duška Bećirović ministrica zdravstva, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će biti Fedahija Ahmetović.

Iz Demokratske fronte ministrica pravosuđa bit će Nataša Marošević, ministar za kulturu, sport i mlade Damir Gazdić, a ministar trgovine, turizma i saobraćaja će biti Denis Bećirović.

Anela Ajšić, koja ima podršku nezavisnih zastupnika koji su napustili nedavno Stranku za BiH, će ostati ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Premijer TK će ostati Irfan Halilagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije