SDA: Prepoznali smo kontinuitet politike Alije Izetbegovića

Radiosarajevo.ba
SDA: Prepoznali smo kontinuitet politike Alije Izetbegovića

Delegati Petog kongresa SDA "prepoznali su kontinuitet politike osnivača stranke Alija Izetbegovića dajući podršku aktuelnom predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću i njegovoj politici kompromisa, dijaloga i dogovora, kao i izgradnji suverene i cjelovite BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, uspostavljanju i jačanju institucija za provođenje zakona, evroatlantskom putu i regionalnoj saradnji", saopšteno je iz SDA.

"Delegati su, takođe, odlučili podržati tim uspješnih mladih ljudi na čelu SDA i time otvorili mogućnost za aktivniji i jači angažman mladih u kreiranju budućnosti BiH", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je "SDA svoju snagu i istinsko demokratsko opredjeljenje upravo dokazala na ovom kongresu".

Napominje se da su Tihić i novi zamjenik SDA Asim Sarajlić, zajedno sa potpredsjednicima SDA, "pozvali članstvo na jedinstvo i saradnju u interesu stranke i države BiH".

Nakon izbora predsjednika i zamjenika predsjednika SDA, delegati Petog kongresa SDA izabrali su pet potpredsjednika i 80 članova Glavnog odbora SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije