SDA: Narod i pravda na mjesto direktora postavio profesionalnog pjevača

Radiosarajevo.ba
SDA: Narod i pravda na mjesto direktora postavio profesionalnog pjevača
Foto: SDA / Elmedin Konaković i Tarik Stambolić

"Dok su u javnosti glasno govorili kako će zapošljavati sposobne a ne podobne, i dok su to reklamirali po društvenim mrežama parama građana Kantona Sarajevo, „Narod i Pravda“ je sve vrijeme popunjavao javna preduzeća, javne ustanove i organe javne uprave svojim članovima, funkcionerima i političkim aktivistima", piše u saopćenju Stranke demokratske akcije(SDA).

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Podatke o navedenom „blitzkriegu“ izvršenom na javni sektor od strane uhljeba Naroda i Pravde objavit ćemo integralno dok sakupimo sve podatke, kojih je mnogo.

Međutim, kao eklatantan primjer toga svakako jeste nezakonito uhljebljavanje po osnovu ugovora o djelu, bez konkursa i bilo kakve saglasnosti Vlade, stranačkog funkcionera i vijećnika Naroda i Pravde sa Ilidže Tarika Stambolića, i to ni manje ni više nego u KJP „Poljoprivredno dobro Butmir“ na neto platu od 1750 KM. Obezbjeđena je samo lična saglasnost ministra privrede - njegovog stranačkog kolege Harisa Bašića.

Možda bi se to zapošljavanje nekako moglo i opravdati, uprkos činjenici da je on politički aktivista i funkcioner Naroda i Pravde da je kojim slučajem Stambolić naprimjer inženjer poljoprivrede ili `pak nekih drugih srodnih nauka, međutim on po struci to nije, šta više, on je profesionalni pjevač sa diplomom privatnog pravnog fakulteta u Travniku.

Pitamo se, kakvu poruku „Narod i Pravda“, ali i sistem koji je to dozvolio, šalje desetinama mladih inženjera, magistara i doktora poljoprivrednih nauka koji su na birou ili rade poslove izvan svoje struke?

Nema tu puno naroda, pravde nema evidentno, ni za koga osim za Konakovićeve podobnike sa sumnjivim znanjima i zvanjima", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije