SDA odgovorila Dodiku: Polomit će zube i završiti na smetljištu historije

Radiosarajevo.ba
SDA odgovorila Dodiku: Polomit će zube i završiti na smetljištu historije

Milorad Dodik tokom rata je bio član tzv. Skupštine RS u kojoj je osmišljen i najavljen genocid nad Bošnjacima, slijedeći strateške odluke te skupštine koje su značile genocid, saopćeno je iz SDA. 

"Kada je Ratko Mladić na toj skupštini 12. maja 1992. kazao da „šest tačaka koje se trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače genocid“, Dodik ne samo da nije digao glas protiv najave genocida, već je legitimizirao čitav taj projekat, jednako kao što sada slavi naslijeđe genocida i najvećih balkanskih koljača kao što je Ratko Mladić", saopćeno je iz SDA. 

Kako se dalje navodi, za razliku od Dodika, koji nema čime da se diči jer je svojim ratnim angažmanom učestvovao, na širem planu, u genocidnoj politici, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je časno i pošteno branio svoju državu, u skladu sa zakonima države BiH i međunarodnog prava.

"Na kraju, Milorad Dodik mora znati da, kada Karadžić i Mladić sa svom armadom JNA nisu uspjeli uništiti Bosnu i Hercegovinu, neće ni on sa svojom šakom jada, a jedino što će mu se sigurno desiti ako pokuša takvo nešto jeste da će polomiti zube i završiti na smetljištu historije", zaključuju ioz SDA.

Podsjetimo, ranije je Dodik izjavio da je Džaferović bio komandant u ratu, a on političar kao poslanik u Narodnoj skupštini RS. 

"Džaferović je bio komandant policije koja je morala da procesuira one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo", izjavio je Dodik, koji je dalje ustvrdio da je "Džaferović 1993. ili 1994. godine prisustvovao odsijecanju glava srpskim vojnicima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije