SDA odgovorila NiP-u: Konakovićeva stranka lupeta bez odgovornosti

Radiosarajevo.ba
SDA odgovorila NiP-u: Konakovićeva stranka lupeta bez odgovornosti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Stranka demokratska akcije je danas reagovala na komentar Naroda i pravde da je ova politička stranka odustala od integracije u NATO savez i da je ponovo popustila predsjedniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku.

"Saopćenje stranke  Narod i pravda predstavalja izraz neznanja zluradog populizma, koji bi radi svojih stranačkih ciljeva volio da je NATO put Bosne i Hercegovine doveden u pitanje. Na žalost kantonalne stranke Narod i pravda, od toga nema ništa, jer država Bosna i Hercegovina ostaje čvrsto na putu NATO integracija, a prvi korak je realizacija obaveza u okviru MAP-a, kroz konkretno rješenje za slanje Godišnjeg nacionalnog programa", poručili su iz Stranke demokratska akcije.

Kako je navedeno u saopštenju, Konakovićeva stranka naravno lupeta bez odgovornosti, kao što je i navikla, jer nikad nije dala nikakav doprinos NATO putu Bosne i Hercegovine, niti bilo kojem ozbiljnom pitanju, za što nema ni znanja, ni izbornog legimiteta: narod joj nije dao povjerenje ni za jedno mjesto u državnom Parlamentu.

"Stranka demokratske akcije već decenijama predstavlja motor koji vuče Bosnu i Hercegovinu naprijed na NATO putu, i narod zna na koga se može osloniti u ovom slučaju. To sigurno nije lice sa sumnjivo stečenom diplomom", istakli su.

Tvrde da je težnja Naroda i pravde da se miješa u pitanja o kojima nema znanja niti iskustva, predstavljaju neozbiljan pokušaj da skrenu pažnju s činjenice da u Kantonu Sarajevo nemaju nikakvih suštinskih rezultata, osim niza afera u kojima je dokazano da su opljačkali budžetski novac (afera u Turističkoj zajednici), brutalno prekršili zakone (ostavka ministrice Zinete Bogunić) i da zapošljavaju svoje nesposobne kadrove u kantonalna preduzeća (slučaj Damir Saračević u Vodovodu i kanalizaciji) i dr.

Poručili su Narodu i pravdi da umjesto da se štetočinski bavi stvarima za koje mu narod nije dao povjerenje, neka Konaković kaže šta je konkretno, kao kantonalna vlast, uradio po pitanju sankcija menadžmenta Televizije Sarajevo zbog emitiranja filma Tužilac, branilac, otac i sin, u kojem se negiraju presude ICTY-a i vrijeđaju žrtve genocida

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije