SDA odgovorila Dodiku: 'Višemilionski posao je bio razlog kooperativnosti, a ne evropski zakoni!'

10
Radiosarajevo.ba
SDA odgovorila Dodiku: 'Višemilionski posao je bio razlog kooperativnosti, a ne evropski zakoni!'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Godišnjica - SDA

Nakon što je predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio da je SDA uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebala služitu za obračun sa RS, a Bakira Izetbegovića nazvao 'prevarantom i lažljivcem na dnevnom nivou', oglasili su se i iz SDA po tom pitanju.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Odluka da podrže zahtjeve SNSD-a za kupovinom zgrade u Banjoj Luci za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH potvrđuje namjeru 'Trojke' da štetnim i nepopravljivim ustupcima na štetu države i građana plaća naklonost Milorada Dodika i njegovu privremenu lažnu kooperativnost.
 
Činjenica da su tačku dnevnog reda koja se odnosi na kupovinu zgrade za UIOBiH skinuli sa dnevnog reda prošle sjednice Vijeća ministara BiH, te da su je uvrstili na dnevni red današnje sjednice i u konačnici je usvojili pokazuje da je upravo ovaj višemilionski posao bio razlog jučerašnje kooperativnosti Dodika na sastanku 'Trojke', SNSD-a i HDZ-a, a ne 'evropski zakoni' koje on nije mogao ni nabrojati na konferenciji za medije.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Ono na čemu Dodik godinama bezuspješno insistira, i što mu SDA nikada nije dozvolila, a to je da zgradu u vlasništvu njegovog kuma Mileta Radišića u Banjoj Luci proda UIO-u za iznos od gotovo 100 miliona KM, 'Trojka' mu je danas isporučila i to u okolnostima u kojima SNSD vrši direktni udar na Dejtonski mirovni sporazum i ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

Jučerašnjim sastankom i navodnim dogovorom o usvajanju 'evropskih zakona', 'Trojka' je zaštitila Dodika od sankcija država članica Evropske unije, a današnjom odlukom su pristali da novcem građana Bosne i Hercegovine finansiraju paralelni sistem i lobiste kojim Dodik upravlja u svrhu secesionističkih aktivnosti koje provodi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije