SDA Ilijaš: Razumijemo poruku birača, stvari u stranci se moraju mijenjati

0
Radiosarajevo.ba
SDA Ilijaš: Razumijemo poruku birača, stvari u stranci se moraju mijenjati
Foto: Printscreen / S konferencije za novinare

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Ilijaš organizirala je konferenciju za novinare upriličenoj povodom zvanične objave rezultata lokalnih izbora u ovoj općini, u kojoj je načelnički mandat, u tijesnoj utrci s kandidatom Četvorke Amarom Dovadžijom, opet osvojio kandidat SDA Akif Fazlić

Bez obzira na malu razliku u broju glasova, kazao je da je ponosan je na osvajanjem još jednog mandata jer je kampanju vodio korektno, bez loših riječi prema političkim konkurentnima, bez pritisaka...

U svom obraćanju Fazlić je zahvalio na podršci te je kazao da je SDA u potpuno ostvarila izborne ciljeve kroz snažnu pobjedu u Općinskom vijeću s osvojenih 12 mandata i osvojenom načelničkom funkcijom, sa značajno manjom razlikom u broju glasova od očekivane. 

"Ovaj rezultat pokazuje da građani ilijaša snažno podržavaju SDA, ali da kroz rezultat za općinskog načelnika šalju poruku da se neke stvari u funkcionisanju, kako SDA, tako i vođenju općine, moraju značano mijenjati. Ja tu poruku potpuno razmijem i ona će imati određene refleksije na moje vođenje naše lokalne zajednice, kao i moje političko djelovanje u okviru SDA. Kada je u pitanjuu funkcionisanje SDA, prije svega, pod ovim podrazmijevam vraćanje stranke u njenu bazu i veći uticaj te baze na donošenje odluka u okviru stranke, puno odgovornije vođenje kadrovske politike u stranci, veća odgovornost, a posebno ovih koji su u rukovodstvima stranke na svim nivoima za rezultate stranke, za njen imidž, za kreiranje politike, ali i za neke loše političke poteze, koji su narušili ugled SDA", kazao je Fazlić. 

Kazao je da će Općinu nastaviti voditi odgovorno, transparentno, uspješno, kao i u prethodna dva mandata. Da bi to osigurao, insistirat će na povećanoj odgovornosti i angažamanu zaposlenih u organu uprave i javnom sektoru, sa jasnim stavom - oni koji to ne mogu zadovoljiti, će biti zamijenjeni

Mahir Dević, šef izbornog štaba kazao je da se SDA principijelno ponašala i u kampanji, ali i u postizbornom periodu. 

"Ono što je obilježilo cijelu predizbornu kampanju jeste ružna atmosfera u cijelom Kantonu, koja je napravljena iz raznih centara i prelila se u Ilijaš mimo naših očekivanja. Mi smo očekivali da to udruživanje takozvane Četvorke neće ići u tom pravcu, potcijenili smo jedan takav projekt, na neki način i kao stranka vjerovali nekim ljudima kojima nismo trebali vjerovati, ali, evo, naučili smo lekcije", kazao je Dević. 

I on je kazao da su stranci neophodne reforme. 

"Mi smo razumijeli poruku koju su nam poslali naši birači", kazao je Dević, najavljujući detaljnu analizu izbornih rezultata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije