SDA Bihać: Hamdija Abdić uhapšen je zbog nedavnih presuda u Haagu

Radiosarajevo.ba
SDA Bihać: Hamdija Abdić uhapšen je zbog nedavnih presuda u Haagu
Foto: Screenshot / Hamdija Abdić Tigar
"Ne možemo se oteti dojmu da je jučerašnje hapšenje Hambdije Abdića Tigra i ostalih pripadnika 5. korpusa Armije RBiH usko povezano s nedavnim presudama u Haškom tribunalu", navodi se u saopćenju Glavnog odbora SDA Bihać.

Tačnije, pojašnjavaju iz GO SDA, ovo hapšenje vjerovatno je u uskoj vezi s presudom koja je izrečena čelnicima tzv. Herceg-Bosne, koji su proglašeni krivim za udruženi zločinački poduhvat tokom ratnih dešavanja u BiH ili sa presudom Ratku Mladiću, bivšem generalu Vojske Republike Srpske.

"Pukovnik Armije RBiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno", pojašnjava se u saopćenju GO SDA Bihać.

Dodaju i kako je SDA ponosna na ratni put Armije RBiH i na sve komandante i pripadnike ove armije, zbog čega su uvjereni u nevinost Abdića.

"GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava", zaključuju iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije