Schmidt: Nema drugog krajnjeg cilja osim nepokolebljivo stabilne BiH

4
AA
Schmidt: Nema drugog krajnjeg cilja osim nepokolebljivo stabilne BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt u Sarajevu

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se u utorak s predstavnicima Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV), Foruma parlamentaraca BiH, Srpskog građanskog vijeća - Pokret za ravnopravnost (SGV-PR) i Društva za ugrožene narode.

"Današnji sastanak s predstavnicima civilnog društva BiH je naglasio neprocjenjiv doprinos koji ovaj ključni demokratski faktor u društvu daje da bi se unaprijedio pluralizam i raznolikost ideja o tome kako se suočiti s dramatičnim izazovima s kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina", rekao je visoki predstavnik na sastanku.

Visoki predstavnik je naglasio da nema drugog krajnjeg cilja osim suverene, teritorijalno cjelovite i nepokolebljivo stabilne BiH koja je u potpunosti u stanju da izvršava svoje ustavne i zakonske obaveze za dobrobit svih svojih naroda i građana. Svi segmenti bosanskohercegovačkog društva - institucije, političke stranke, nevladine organizacije, građani - moraju doprinijeti tom cilju, istaknuo je.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Visoki predstavnik Schmidt izrazio je zahvalnost na današnjoj prilici da istraži mogućnosti za dijalog sa civilnim društvom u BiH i da se utvrde načini saradnje pri suočavanju s izazovima koji se moraju riješiti kako bi zemlja krenula naprijed.

Sagovornici su se složili da organiziraju novi sastanak na kojem bi, između ostalog, bilo riječi i o principima za promjenu ustava koje su dogovorili VKBI, HNV, Forum parlamentaraca BiH, SGV-PR i Društvo za ugrožene narode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije