SBB USK traži da se bivši načelnik Bužima isključi iz članstva

Radiosarajevo.ba
SBB USK traži da se bivši načelnik Bužima isključi iz članstva
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / SBB

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Unsko-sanskog kantona traži isključenje dva istaknuta člana, saopšteno je iz ove političke stranke.

Zahtjev za isključenjem Agana Bunića i Ifete Kadić je stranačkoj centrali uputila Radna grupa za provođenje unutarstranačkih izbora Saveza za bolju budućnost Unsko-sanskog kantona.

Kako je saopšteno, kao razlog za isključenje su naveli grubo kršenje Člana 74. Statuta stranke i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanje oluka Predsjedništva stranke koje se odnose na kadrovsku politiku u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Tvrde da su Bunić i Kadić bez ičije saglasnosti na direktorske, savjetničke i komisijske pozicije, te pozicije u upravnim i nadzornim odborima imenovali više od 40 osoba koje nisu članovi Saveza za bolju budućnost dodavši:

"Zloupotrijebili svoje funkcije ispred Saveza za bolju budućnost za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova Saveza za bolju budućnost i građana Unsko-sanskog kantona, jer se radi o postupcima koji su  već predmet istražnih radnji pravosudno-policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko –sanskom kantonu."

Podsjetili su da je Bunić bio načelnik Općine Bužim ispred Stranke demokratske akcije, te da je članom Saveza za bolju budućnost postao uoči posljednjih Opštih izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije