SBB: Suljagić je skočica-loptica; Suljagić: SBB i SDP nasljednici Abdića

Radiosarajevo.ba
SBB: Suljagić je skočica-loptica; Suljagić: SBB i SDP nasljednici Abdića
Lične uvrede izdajnika Bosne i Hercegovine mi predstavljaju najveći mogući kompliment i ličnu satisfakciju. Oni koji su spremni zarad četiri fotelje u Vijeću ministara prodati Srebrenicu i još 49 posto naše zemlje Miloradu Dodiku nastavljaju tamo gdje je Fikret Abdić zaustavljen.

Komentar je ovo Emira Suljagića na jučerašnje saopćenje Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine u kojem su Suljagića, između ostalog, nazvali  „političkom lopticom-skočicom“.

„I SDP i SBB znaju da će na izborima 2014. biti svedeni na nivo statističke greške, slično kao i njihovi partneri iz DNZ-a, i zato grozničavo grle fotelje koje će nakon izbora moći gledati samo na televizijskim kamerama. 

Da imaju imalo hrabrosti i časti, SDP i SBB bi odmah raspisali vanredne izbore i izašli pred birače sa novom politikom koju trenutno u BiH zastupaju samo nasljednici Fikreta Abdića. Ovako će u istoriji ostati upamćeni samo kao neuspješni izvođači radova Milorada Dodika, koji naređuje i organizuje progon građana Srebrenice i drugih povratničkih zajednica u tom entitetu dok nas njegovi hizmećari u SDP-u i SBB-u ubjeđuju da je to dobro za nas", odgovorio je Suljagić.

'Nedosljednost'

SBB je jučer, inače, poručio kako „nema potrebe polemisati sa anahronim snagama, sa ad hoc formiranom nevladinom organizacijom, koja SBB- u prigovara na nepostojećoj političkoj nedoslijednosti i na navodnoj prevari tog udruženja“.

„Šef Prvog marta je nedavno objavio poltronsku knjigu o Zlatku Lagumdžiji 'kao najvećem političaru na Balkanu', taj isti Suljagić je potom kao ministar SDP-a glasao za ukidanje vjeronauke u Kantonu Sarajevo, a poduži spisak njegovih političkih i ličnih nedosljednosti mu uopće ne dozvoljava da drugima drži lažne moralne lekcije o zastupanju BiH ili bošnjačkih nacionalnih interesa.

Četiri reformska zakona na nivou BiH su pozdravili i predstavnici međunarodne zajednice i oni su pobjeda Bosne i Hercegovine. Umjesto što reformskim snagama podmeće stavove koji uopće i ne postoje, predlažemo da nekada SDP-ova, a sada SDA-ova politička loptica-skočica Emir Suljagić formira svoju političku stranku i provjeri koliko će glasova uopće dobiti. Dok to ne učini, neka nastavi da skakuće za SDA i SBiH koje za 17 godina svoje vlasti ništa pozitivno nisu uradile za Srebrenicu i suštinsko očuvanje Bosne i Hercegovine“, navedeno je u saopćenju Saveza za bolju budućnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije