SBB: SDA je više od 400.000 penzionera dovela na prosjački štap

Radiosarajevo.ba
SBB: SDA je više od 400.000 penzionera dovela na prosjački štap

Nakon što je stranka demokratske akcije (SDA) u saopćenju najoštrije  osudila 'rušenje' Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) od Saveza za bolju budućnost (SBB) kao političke stranke koja čini parlamentarnu većinu, press centar SBB-a odgovara, saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Sa 27 godina apsolutnog vladanja Bakir i Sebija Izetbegović su uništili penzionere u Federaciji BiH. Činjenica da ona nosi skuplji kišobran od prosječne mjesečne penzije dovoljno govori o kako socijalno neosjetljivim osobama se radi. SBB nije dio vladajuće koalicije. To je već godinu dana tražio Izetbegović i neka sada snosi političku odgovornost za nastale posljedice.

Tekstopisac saopćenja SDA čuveni Šefik Džaferović, poznat po tome da je cijelu familiju smjestio na državna jasla, namjerno vara javnost i bježi od nekoliko činjenica.

Prvo, četiri ministra SBB-a su tražila da u Prijedlog zakona o PIO/MIO uđe rješavanje statusa policijskih službenika.

Drugo, SBB je glasao isto kao i SDP, DF i još šest drugih parlamentarnih stranaka. U svojim podlostima SDA to prešućuje i pokušava da penzionere okrene protiv SBB-a. Više od 400.000 penzionera SDA je dovela na prosjački štap i sada im laže na isti način kako je to činio Bakir Izetbegović žrtvama genocida u Vijećnici. 

SBB traži od Novalića da podigne procenat povećanja svih penzija od onog predloženog i da se riješi status policajaca. To nije ništa protiv penzionera i na podmetanje SDA mogu pristati samo pojedinci koji su podmićeni od SDA sitnim privilegijama, a tobože štite veliku penzionersku zajednicu.

Zato SBB traži da prosječna penzija bude na nivou cijene Sebijinog kišobrana, odnosno 540 KM i od toga neće odustati", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije